Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Sessions Conferències Talent espanyol a Isla de Perros

Talent espanyol a Isla de Perros

Divendres 22 de febrer / 16.30 h. La Llotja, Sala Leandre Cristòfol

Molts cops, el talent patri no és profeta a la seva terra i acaba viatjant arreu del món. I en el món de l’stop motion hi trobem la feina exemplar dels animadors César Díaz Meléndez i Sergio Lara, o de les constructores Cristina Acuña i Sonia Iglesias. Tots ells van confluir en el llargmetratge de Wes Anderson Isla de perros (2018) i ens explicaran la seva experiència i els seus recorreguts en zigzaga creativa.

El madrileny César Díaz Meléndez té 25 anys d’experiència com a animador especialitzat en stop motion en totes les seves formes: titelles, objectes, pixil·lació o animació amb sorra ‒una tècnica amb què ha donat forma a diversos curtmetratges com el multipremiat Zepo (2014). César ha treballat en llargmetratges comercials però de culte com ParaNorman (2012) de l’estudi Laika, Frankenweenie (2012) de Tim Burton, Anomalisa (2015) de Charlie Kaufman, o La vida d’en Carbassó (2016) de Claude Barras. El seu darrer curtmetratge ‒Muedra (2019), animació stop motion en paisatges naturals‒ s’estrenarà en exclusiva mundial a Animac 2019.

A Anomalisa, César va coincidir per primera vegada amb Sergio Lara: d’una generació més jove, aquest animador valencià format a Barcelona ha treballat en produccions com Clay Kids de Javier Tostado i, després del seu pas per Los Angeles i Londres, ara treballa com a animador de la sèrie stop motion valenciana El Diari de Bita i Cora, també present a Animac 2019.

La gallega Cristina Acuña es va formar en restauració d’escultures per més endavant fer el salt al món de l’stop motion com a set dresser, pintora escènica i constructora d’escenaris i atretzo. Ha treballat en produccions com O Apostolo (2012) de Fernando Cortizo, La vida d’en Carbassó (2016) o Kubo y las dos cuerdas mágicas (2016) de l’estudi Laika.

La gallega Sonia Iglesias és una model maker especialitzada en armadures d’stop motion i també ha treballat en llargmetratges com O Apostolo (2011), Frankenweenie (2012), Pirates! (2012) de l’estudio Aardman o La vida d’en Carbassó (2016).


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325