Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Qui és qui Katariina Lillqvist

Katariina Lillqvist

KatariinaSlaviassa.jpgKatariina Lillqvist és una directora, productora, escriptora i periodista finlandesa que ha estat treballant des de 1989 a Praga, República Txeca. Ara mateix està treballant a Estocolm i desenvolupant un museu especial de pel·lícules en stop motion a Hèlsinki, Finlàndia.

 

Ha estat treballant en programes de ràdio i televisió suecs, alemanys i txecs, com també amb la Nordic Film and TV Foundation i el Media program of EU. Juntament amb el curador Paolo Colombo, ha instal·lat moltes exhibicions d'art d'animació en diversos museus d'art contemporani de tot el món.

 

En les seves pel·lícules i projectes sovint estudia la mentalitat europea a través dels traumes de la guerra i qüestions que afecten a les minories. Ha estat retratant el destí dels nens de Sarajevo, la situació de les comunitats romanís a l'Europa canviant, la desaparició de les cultures tradicionals de les petites tribus del nord i la vida quotidiana de la gent corrent a la seva ciutat natal de Tampere durant el guerra civil finlandesa i els foscos anys trenta.

 

Els seus principals premis inclouen l'Ós de Plata del Festival Internacional de Cinema de Berlín de 1996 (per la pel·lícula The Country Doctor, basada en la novel·la de Franz Kafka i en les històries dels nens refugiats de l'ex-Iugoslàvia) i dos premis anuals Finnish State Art pels seus èxits en preservar el folklore romaní i posar els temes de les minories en la discussió pública a Finlàndia. Recentment, la seva animació documental ha guanyat el Premi Especial d'Animació al Festival Annecy a França, al juny de 2017.

 

Ha realitzat retrospectives i exposicions cinematogràfiques en gairebé tots els països europeus, així com al Japó, Canadà, Estats Units, Rússia i la Xina. Actualment, Katariina Lillqvist és també directora executiva i curadora artística del Museu de Pel·lícules de Titelles a Hèlsinki, Finlàndia.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325