Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Mostra Qui és qui Peter Lord

Peter Lord

Aardman5834_f2adp.jpgPETER LORD és copropietari i director creatiu d'Aardman Animations, que va cofundar amb el seu antic col·laborador David Sproxton el 1972, quan encara eren escolars.

El 1976, el seu gran èxit va ser amb el personatge d'argila Morph, qui més tard va protagonitzar la seva pròpia sèrie The Amazing Adventures of Morph.

Van desenvolupar la tècnica d'animació stop motion, generalment amb titelles d'argila, que es va convertir en el segell de l'empresa. El seu treball ha abastat des de sèries de televisió com Shaun the Sheep i Creature Comforts fins a anuncis de televisió i vídeos musicals com Sledgehammer de Peter Gabriel i My Baby Just Cares For Me de Nina Simone.

Als anys 80 i 90, Peter va dirigir una sèrie de curtmetratges independents, sovint per a un públic adult, incloent Conversation Pieces, Lip Sync i Babylon. El 2000, co-dirigir, amb Nick Park, la primera pel·lícula d'Aardman, Chicken Run.

Des de llavors, Peter ha estat íntimament involucrat com a productor executiu, productor o director en cinc pel·lícules més: Flush Away, The Cursi of the Were-Rabbit, Arthur Christmas, The Pirates! In An adventure with Cientists i Shaun The Sheep The Movie.

Peter també és productor executiu de la sèrie de pel·lícules de Nick Park, protagonitzada per Wallace i Gromit.

El 2006, Peter i David Sproxton van ser guardonats amb el CBE a la llista d'honors de Queen's Birthday, el mateix any en que van celebrar els 30 anys d'Aardman.

Com a director, Peter va ser honrat amb tres nominacions al Premi de l'Acadèmia per a Adam el 1992, per Wat's Pig el 1996 i pel seu primer llargmetratge en solitari, The Pirates! Band of Misfits, el 2013.

Peter va ser coproductor de Shaun the Sheep The Movie, l'última pel·lícula d'Aardman produïda a través d'una nova col·laboració amb StudioCanal.

En 2016, el guardonat estudi va celebrar el seu 40 aniversari.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325