Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa ANIMAC TANCA LA SEVA 23a EDICIÓ SUPERANT ELS 30.000 ASSISTENTS QUE HAN POGUT GAUDIR DEL MILLOR CINEMA D’ANIMACIÓ I DE PRESTIGIOSOS CREADORS INTERNACIONALS

ANIMAC TANCA LA SEVA 23a EDICIÓ SUPERANT ELS 30.000 ASSISTENTS QUE HAN POGUT GAUDIR DEL MILLOR CINEMA D’ANIMACIÓ I DE PRESTIGIOSOS CREADORS INTERNACIONALS

El certamen ha comptat amb els grans noms de l’animació: Peter Lord (Aardman Animations), Katariina Lillqvist, Mark Osborne, Vernon Chatman, Chris Lavis i Maciek Szczerbowski (Clyde Henry Productions), Mark Caballero, Seamus Walsh i Chris Finnegan (Screen Novelties), Marek Beneš, Anna Solanas i Marc Riba (I+G Stop Motion), César Díaz Meléndez, Sergio Lara, Cristina Acuña, Sonia Iglesias, Vicente Mallols i Paloma Mora

Del 21 al 24 de febrer, Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que organitza l’Ajuntament de Lleida, ha convertit Lleida en la capital de l’animació nacional i internacional, enguany amb la tècnica de l’stop motion com a protagonista

_______________

 

La 23a edició d’Animac, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada a Lleida del 21 al 24 de febrer, ha comptat enguany amb l’assistència de més 30.000 persones, de les quals 13.500 han assistit a les projeccions en sala (700 més que l’any passat), tant a la Llotja com al CaixaForum, un èxit de participació. D’aquesta edició destaca l’èxit de les conferències, ressaltant la masterclass de Peter Lord de dissabte amb la sala plena, i la masterclass de Mark Osborne oferta diumenge al matí també amb un públic entregadíssim.

 

L’alcalde de Lleida, Fèlix Larrosa, ha fet balanç d’aquesta 23a edició d’Animac i ha destacat que “durant el cap de setmana Lleida ha estat la veritable capital de l’animació del país”. Larrosa ha agraït “la tasca de l’equip de la regidoria i de la direcció d’Animac per la feina extraordinària, amb aquesta aportació al debat, a la reflexió, a la divulgació del que són els audiovisuals, especialment pensant en el cinema d’animació”. I ha manifestat la seva “satisfacció com a alcalde de la ciutat i sobretot com a lleidatà, que aquests esdeveniments es puguin organitzar aquí”.

 

Montse Parra, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Lleida, ha explicat que “la qualitat dels convidats i les pel·lícules projectades i la bona reputació que té Animac fa que any rere any anem creixent”. També cal destacar el públic escolar “aquest any han passat 11.000 escolars per la Llotja, 500 més que l’any passat, i sobretot els adolescents, un públic difícil al qual hem aconseguit arribar també”. Parra ha ressaltat també la qualitat de les conferències ofertes pels creadors de cinema d’animació que s’han pogut veure durant Animac. Parra ha destacat “el creixement dels estudiants que visiten Animac, amb la visita d’universitaris estrangers, amb el que a partir d’ara podrem parlar de campus internacional perquè la gent de fora està descobrint que el millor de l’animació passa durant aquest cap de setmana a Lleida”.

 

La directora d’Animac, Carolina López, ha mostrat la seva satisfacció per “la gran afluència de públics, de tota mena, que han vingut de tots els indrets, inclús de fora, com els alumnes de la Middlesex University que ens han visitat enguany”. López ha volgut destacar especialment “l’èxit de les conferències, plenes de gom a gom, per gaudir dels convidats de primer nivell que hem tingut en aquesta edició”. “Els directors marxen entusiasmats de l’acollida i del gran interès que hi ha a Lleida per l’animació”, ha afegit.

 

Cal recordar que les sessions escolars han aplegat més d’11.000 infants i joves a la Llotja en les 12 sessions realitzades del 18 al 22 de febrer. A més, al voltant de 5.000 persones han visitat l’Animacrea, on s’han compaginat els estands d’escoles d’animació amb l’activitat més lúdica i experimental per a les famílies i visitants. La pantalla oberta Open Screen, l’Espai Kids dedicat als menuts de la casa, i activitats familiars com L’iglú, han estat el punt neuràlgic de l’Animacrea.

 

L’Animac Campus ha tornat a ser un èxit amb més de 583 estudiants registrats, amb alumnes de tots els indrets del país i d’Anglaterra, com la quarantena d’estudiants de la Middlesex University que per primer cop visitaven Animac.

 

També de rècord ha estat la presentació de pel·lícules a la convocatòria oberta, amb un total de 1.050 pel·lícules rebudes, entre les quals s’han seleccionat 191 films que, juntament amb les retrospectives i les seleccions oficials, sumen 321 curtmetratges, 9 llargmetratges, 4 migmetratges i 10 peces de TV.

 

El dia de més afluència de públic ha estat dissabte, amb un públic familiar que omplia les sessions del Petit Animac. També destaca l’èxit de participació en les conferències tant del matí com de la tarda de dissabte, destacant la masterclass de Peter Lord amb la sala plena, i la masterclas de Mark Osborne oferta diumenge al matí també amb un públic entregat.

 

S’ha consolidat un any més Networking & Pitch, amb la presència d’uns 360 professionals acreditats. L’espai dedicat al sector professional ha servit com a punt de trobada de la indústria emergent i els grans professionals. Animac ha notat en aquest camp un alt nivell de participació amb 24 projectes Incubators (14 seleccionats) i 18 Portfolios. Un fet que el ratifica com a referent pels professionals i pel sector freelance.

 

Una major visibilitat del certamen s’ha realitzat a través de les xarxes socials on el públic de la mostra també ha participat a les plataformes com Facebook, Twitter i Instagram. El certamen compta amb un total de 9.303 seguidors a Facebook i durant la setmana del festival ha arribat a més de 14.000 usuaris de forma directa al dia. A Twitter cal destacar l’èxit amb 4.620 seguidors i també a Instagram amb 1.885 seguidors. En total Animac ha guanyat més de 1.000 seguidors en el darrer any. A través de les xarxes socials, s’han pogut veure fotografies i resums diaris de les activitats mitjançant vídeos. Pel que fa als periodistes, s’han acreditat una vuitantena de professionals per cobrir els 4 dies de la mostra.

 

La programació més irreverent també ha continuat a l’Animac de Nit, al Cafè del Teatre de Lleida. Enguany, s’hi han projectat la sessió de Curts Bandarres i, en primícia per a Animac, va tenir lloc ahir a la nit el primer concert de Helltoons, la nova banda de Sam (l’animador stop motion valencià Sam Orti), amb versions de temes de pel·lícules i sèries animades amb molt metall. La banda s’ha creat especialment per aquesta edició d’Animac.

 

La 23a edició ha rebut convidats d’excepció com el gran creador Peter Lord (premi Honorífic d’Animac 2019), director i cofundador de l’emblemàtic estudi d’animació stop motion Aardman Animations, fundat l’any 1972, i mundialment conegut per personatges com Wallace i Gromit o El Xai Shaun i per llargmetratges familiars de culte com Chicken Run (2000) o Pirates! (2012), tots dos dirigits per Lord. També Katariina Lillqvist (premi Animation Master d’Animac 2019), directora, productora i guionista especialitzada en animació stop motion finlandesa; el nord-americà Mark Osborne, director de Kun Fu Panda i El petit príncep; el duo canadenc format per Chris Lavis i Maciek Szczerbowski, fundadors de l’estudi Clyde Henry Productions; els nord-americans fundadors de Screen Novelties: Mark Caballero, Seamus Walsh i Christopher Finnegan; els animadors César Díaz i Sergio Lara, la directora d’art i creadora de decorats Cristina Acuña i la creadora de titelles Sonia Iglesias, tots ells representants del talent espanyol que va treballar a Isla de perros, el darrer llargmetratge d’animació dirigit per Wes Anderson; el creadors de l’estudi barceloní I+G Stop Motion, Anna Solanas i Marc Riba; i Vicente Mallols i Paloma Mora, director i productora de El Diari de Bita i Cora.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325