Cat / Esp / Eng
Esteu aquí: Inici Premsa LA CLOENDA D’ANIMAC RET HOMENATGE AL CREADOR DE BOB ESPONJA, STEPHEN HILLENBURG, AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU AMIC MARK OSBORNE I ELS SCREEN NOVELTIES

LA CLOENDA D’ANIMAC RET HOMENATGE AL CREADOR DE BOB ESPONJA, STEPHEN HILLENBURG, AMB LA PRESÈNCIA DEL SEU AMIC MARK OSBORNE I ELS SCREEN NOVELTIES

Un cententar de cantaires de les corals infantils de l’Orfeó Lleidatà han interpretat el tema principal de la coneguda sèrie d’animació Bob Esponja

Al final de l’acte s’ha projectat l’adaptació de Bob Esponja en stop motion realitzada per Mark Caballero, Seamus Walsh i Christopher Finnegan (fundadors de Screen Novelties), SpongeBob SquarePants: The Legend of Boo-Kini Bottom, produïda per Nickelodeon, i co-escrita amb Hillenburg

Muedra, One Small Step i Augenblicke són els films guanyadors del Premi del Públic d’Animac 2019 en les categories de Curts, Petit Animac i Futur Talent, respectivament, que s'han donat a conèixer durant la cerimònia de cloenda

_______________

 

La cloenda d’Animac 2019, la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, celebrada el 24 de febrer a Lleida ha homenatjat a Stephen Hillenburg, creador de la popular sèrie d’animació infantil Bob Esponja, que ens va deixar el passat novembre. Per retre honor a la memòria de Hillenburg, Animac ha comptat amb la presència d’alguns dels seus amics en el món de l’animació, com és el cas del seu company de classe i aventures creatives, el director i animador Mark Osborne (El petit príncep, Kung Fu Panda), que va treballar amb Hillenburg dirigint les seqüències d’acció en directe per a Bob Esponja: La pel·lícula, així com les seqüències en viu de les tres primeres temporades de l’exitosa sèrie de TV.

 

En la seva intervenció, Mark Osborne ha parlat de la seva relació amb Hillenburg, “és difícil parlar d’ell, ens vam conéixer quan erem estudiants i ens vam convertir en amics”. “Tothom coneix i estima la sèrie, però Steve era molt més que Bob Esponja”, ha dit Osborne emocionat en recordar el seu amic.

 

El moment màgic de l’acte de cloenda ha arribat quan l’escenari s’ha omplert amb un centenar de cantaires d’entre 6 i 14 anys de les corals infantils de l’Orfeó Lleidatà que han interpretat el tema principal de la coneguda sèrie Bob Esponja, a més de la cançó popular El papa de la Pepa.

 

La cerimònia també ha comptat amb la presència d’altres amics de Hillenburg, com és el cas dels fundadors de Screen Novelties, Mark Caballero, Seamus Walsh i Christopher Finnegan, creadors de l’adaptació de Bob Esponja en stop motion, SpongeBob SquarePants: The Legend of Boo-Kini Bottom, produïda per Nickelodeon, co-escrita amb Hillenburg, i que s’ha pogut veure al final de l’acte.

 

Per la seva banda, Seamus Walsh dels Screen Novelties ha recordat que Hillenburg va unir en el famós personatge infantil la seva passió pel dibuix i per la biologia marina. Mark Caballero ha destacat l’honor que per a ells va ser que a Hillenburg li agradés el seu treball i volgués col·laborar amb ells en l’adaptació de Bob Esponja en stop motion.

 

PREMIS DEL PÚBLIC D’ANIMAC 2019

Durant la cloenda d’Animac s'han donat a conèixer els guanyadors del Premi del Públic en les categories de Curts, el millor del Petit Animac i el millor del Futur Talent.

 

Muedra, el curtmetratge de l’animador stop motion madrileny César Díaz Meléndez, estrenat a Animac, ha guanyat el Premi del Públic en la categoria de Curts. El film està rodat en exteriors, en un paratge natural de Sòria, amb la tècnica de l’stop motion, i mostra el cicle de la vida des d’una perspectiva diferent.

El curtmetratge One Small Step, dels nord-americans Andrew Chesworth i Bobby Pontillas, ha estat el film més votat en la categoria Petit Animac. Es tracta d’un treball realitzat en animació 3D protagonitzat per Luna, una noia xinoamericana que somia convertir-se en astronauta.

El curtmetratge Augenblicke, de l’animadora Kiana Naghshineh de l’escola alemanya Filmakademie Baden-Württemberg, realitzat en animació 2D, ha guanyat el Premi del Públic en la categoria Futur Talent. El film tracta l’assetjament a una dona quan es dirigeix cap a casa.


Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
Vimeo
La Paeria - Ajuntament de Lleida

Subscriu-te a la NEWSLETTER ANIMAC!

Contacta

info@animac.cat
Tel/Fax: +34 973 700 325